Ik ben Eline van den Broeke (32 jaar), GZ-psychologe en junior schematherapeut VST. In mijn praktijk, genoemd naar de bekende Wet van Murphy, ondersteun ik mensen bij hun psychische problemen. De Wet van Murphy staat voor het idee ‘alles wat fout kan gaan, zal ook fout gaan’. Iets wat veel van mijn patiënten zullen herkennen. Ik wil helpen dit negatieve patroon te doorbreken. 

 

Ik heb mijn opleiding als basispsycholoog in 2013 afgerond aan de Universiteit van Maastricht en ben nadien opgeleid tot GZ-psychologe.

Tijdens mijn loopbaan heb ik gewerkt in de chronische verslavingszorg, gegeneraliseerde basiszorg en ouderenpsychiatrie. In deze laatste werk ik, naast mijn eigen praktijk, nog steeds. Hierdoor ben ik vertrouwd met zeer uiteenlopende psychiatrische en psychologische problemen te werken, zowel enkelvoudig als in co-morbide vorm.

 

Op persoonlijk vlak ben ik zelf ook vaak bezig om te voorkomen dat ik niet in mijn eigen negatieve patronen blijf vasthangen. Zo heb ik, vanuit mijn achtergrond als zangeres, te maken gehad met stevige faalangst en podiumvrees. Bovendien ben ik niet echt iemand die voldoet aan de standaard verwachtingen, die me vanuit de maatschappij worden opgelegd. Ik heb dan ook zelf ervaren hoe bevrijdend het is de druk, om te voldoen aan bepaalde verwachtingen, los te kunnen laten. Naast mijn professionele ervaring hebben deze persoonlijke ervaringen mij ook gevormd als psychologe. 

 

Te vaak raken mensen verstrikt in gedachten over ‘wie ze zouden moeten zijn’. Ik gun iedereen de kracht en het zelfvertrouwen te groeien tot de persoon ‘die ze willen zijn’. Daar wil ik ze graag bij helpen!